Уважні онлайн

Практичний психолог Рибчинська Світлана Станіславівна провела з учнями 6, 7, 10 класів заняття: «Уважні онлайн» та поширила просвітницькі матеріали щодо захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства серед здобувачів освіти, батьків та педагогів.

18 листопада - Європейський день захисту дітей

від сексуальної експлуатації та сексуального насильства.

 Сексуальне насильство над дітьми – прихована проблема, точну кількість потерпілих установити надзвичайно складно. За оціночними даними Ради Європи, кожна п’ята дитина страждає від різних форм сексуального насильства.

 Знайомства в мережі можуть бути цікавими та урізноманітнювати наше життя, але іноді вони можуть бути небезпечними та загрозливими. Ми будемо говорити про інтернет-знайомства, а саме – про спокушання онлайн.

 Спокушання онлайн – це ситуація, в якій доросла людина з допомогою інтернету чи телефону завʼязує стосунки з дитиною з метою сексуального використання. Кривдник може хотіти, наприклад отримати еротичні матеріали, змушуючи або спонукаючи неповнолітню особу до запису відповідних відео чи фото, або прагнути зустрічей та сексуальних контактів. Спокушання в мережі – це злочин.