Поїздка до Холодного Яру

Поїздка до Холодного Яру для учнів 7-А класу Червонослобідського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1 стала яскравою подорожжю у глибини історії та природи. Однією з перших зупинок стало село Медведівка, де група відвідала пам'ятник  Максиму Залізняку. Далі шлях привів до козацької вежі, де учні ознайомилися з цікавими фактами про оборонну архітектуру та козацькі традиції. Але найбільше емоцій викликало відвідування меморіалу 93 Окремої механізованої бригади "Холодний Яр". Покладання квітів і хвилина мовчання в пам'ять про наших героїв стали моментом глибокого вшанування та роздумів про важливість миру та свободи.

Серед краси пробудженої природи учні помітили тендітні підсніжники, які стали символом надії та нового початку. Візит до хутора Буда з 1100-літнім дубом Максима Залізняка та церквою Петра Калнишевського додали почуття зв'язку поколінь та усвідомлення глибини історичної спадщини.

Завершальною точкою стала локація "Крутий заміс", де діти мали змогу відійти від академічної атмосфери, пограти в рухливі ігри, поспілкуватися у неформальній обстановці. Ці моменти сприяли згуртуванню класу та створенню спільних спогадів, що залишаться з ними на довгі роки.

Поїздка до Холодного Яру стала не лише нагодою дізнатися більше про історичну спадщину, але й змогла об'єднати учнів, надихнути їх на нові відкриття та навчання поза класною кімнатою. Подорож вкотре довела, що історія та природа – невід’ємні частини освітнього процесу, які формують свідомих і відповідальних українців.

Дякуємо за підтримку представникам батьківській громадськості. 

Дякуємо Імперія Тур

Дякуємо ЗСУ!